wtorek, 23 czerwca 2015

Świeża kawa

Co jest najważniejszym czynnikiem, wpływającym na jakość naszej kawy? Pierwszym najważniejszym elementem dobrej kawy jest jej świeżość. Zachęcam aby przy zakupie zwrócić uwagę na opakowaniu, kiedy kawa była wypalana. Idealnie jest jeśli spożyjemy tę kawę w ciągu trzech miesięcy od momentu wyprodukowania. Po dłuższym czasie, kawa traci swój aromat, no chyba, że zawiera konserwanty utrzymujące jej walory smakowe, które niekoniecznie służą naszemu zdrowiu. Jeżeli chcemy mieć intensywny aromat, lepiej kupować kawę w ziarnach i zmielić ją tuż przed parzeniem, ponieważ mielona kawa otwierana i zamykana niezależnie od jakości opakowania szybko się utlenia. Znam niebanalną metodę, która potrafi zatrzymać na dłużej świeżość kawy poprzez przechowywanie jej w lodówce. To co mogę polecić to bardzo świeże kawy naturalne bez żadnych dodatków smakowych ani konserwantów. Black Rubicon to najwyższej jakości mieszanka dwóch różnych  kaw pochodzących z Brazylii. Na jej niezwykły smak składają się ziarna  FAZENDA RAINHA YELLOW BOURBON oraz SANTOS. White Rubicon jest identyczną mieszanką ziaren Arabiki natomiast jest jasno palona, dzięki czemu delikatniejsza w smaku. Obie kawy można nabyć w wersji ziarnistej a także mielonej.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

pgnrubiconaga@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *