niedziela, 21 czerwca 2015

Green coffee - kawa zielona

Niedawno odkryta zielona kawa robi furrorę na rynku ze względu na swoje szczególne właściwości, korzystne dla organizmu m.in. mniejsze wchłanianie cukrów przez jelita. Zawiera ona dwie substancje które pomagają zrzucić zapas zbędnych kilogramów: kofeinę i kwas chlorogenowy. Zielona kawa powstaje z ziaren, których obróbka kończy się przed procesem palenia. Pomimo, że w smaku nie przypomina palonej kawy ma podobne właściwości bo zawiera tyle samo kofeiny co kawa czarna wiec działa tak samo pobudzająco na nasz organizm. Zawarty w zielonej kawie kwas chlorogenowy jest naturalnym polifenolem mającym silne właściwości antyoksydacyjne co zapobiega procesowi starzenia się i rozwojowi komórek rakowych. Zielona kawa ma aż trzy razy silniejsze właściwości przeciwutleniające niż zielona herbata. Kwas chlorogenowy obniża wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym dzięki czemu organizm aktywniej czerpie ze swoich zapasów. Naukowcy podczas badań zielonej kawy odkryli, że obniża ona stopień przyswajania glukozy z pokarmu dzięki czemu nie odkłada się ona w organizmie w postaci tłuszczu. To odkrycie sprawiło, że zielona kawa stała się jednym z najskuteczniejszych środków na odchudzanie. Po zieloną kawę zaczęły sięgać gwiazdy i osoby wielkiego formatu pokazując spektakularne efekty picia kawy i gubiąc nawet do kilku kilogramów miesięcznie. Ja polecam przygotowanie zielonej kawy (fifty fifty) z jedną z kaw smakowych np. waniliową. W takim zestawie smakuje wyśmienicie i przynosi znakomite efekty. Z tą kawą możesz bezkarnie zjeść twoje ulubione ciasteczko lub kostkę czekolady. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

pgnrubiconaga@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *